Naše destilerije
Najkvalitetnije rakije možete probati i kupiti na jednom mestu.

pevac

Destilerija “PEVAC” postala je simbol očuvanja tradicije i implementiranja najsavremenije tehnologije, koja rezultira prefinjenim ukusima rakija vrhunskog kvaliteta. Svoju istoriju, “Podrum Pevac”, počeo je da ispisuje ne tako davne 2008. godine, koju svakodnevno upotpunjuje snagom vizije i pretače u najfinije arome i ukuse rakija, kojima je teško reći NE!

junkovčanka

Destilerija je u selu Junkovac, 6 kilometara od Topole ka Smederevskoj Palanci. Registrovana je  2006. godine. Radimo rakije od šljive, grožđa, kajsije i kruške viljamovke. Za potrebe posete imamo šourum za do 45 posetilaca, za degustaciju i posluženje. Pored toga proizvodimo i VSOP vinjak, slatke rakije sa medom i orahovaču.

Gajić rakija

Destilerija GAJIĆ RAKIJA nalazi se u ustaničkom Orašcu i nastavlja porodičnu tradiciju proizvodnje kvalitetne rakije koja traje više od dva veka. Koristeći porodična iskustva u destilaciji i starenju rakije, uz saradnju sa najeminentnijim stručnjacima iz ove oblasti, trudimo se da unapredimo viševekovna znanja u proizvodnji voćnih rakija. Rakiju proizvodimo od šljiva iz sopstvenih zasada, što nam omogućava da koristimo isključivo zdrave i tehnološki zrele plodove.

stari hrast

Mi u Šumadiji imamo poseban odnos prema rakiji. Ona je naša lična karta, naš potpis… I kada neko u Šumadiji odluči da svoj potpis da na uvid, on onda nema pravo na grešku. Ona mora biti dobra! Naše rakije su voće koje stoji u naslovu, ni manje ni više – Samo voće! Tečno, slasno koliko treba i inspirativno koliko god je to moguće.

šljivoprodukt

Destilerija Šljivoprodukt počela je sa radom 2004. godine, u selu Šljivovcu. Proizvodi rakije od voća sa svojih plantaža uz mali otkup pojedinih vrsta voća na stari tradicionalni način, po staroj recepturi.

popović

Destilerija Popović je porodična destilerija registrovana 2017. godine na porodičnom imanju u selu Progoreoci kod Aranđelovca, sa četiri generacije dugom tradicijom u proizvodnji rakije od šljive. Amaterska proizvodnja rakije, koja je na brojnim ocenjivanjima kvaliteta ocenjivana u „Zlatu“ i „Velikom zlatu“ prerasla je u profesionalnu proizvodnju za sada ograničenih kapaciteta, ali sa ambicioznim projektom razvoja.

tim

Podrum pića Tim, destilerija za proizvodnju rakije, osnovana je 2013. godine i nalazi se na obroncima planine Rudnik, u ataru sela Ramaća. Zbog brdovitog predela ovaj deo Šumadije poznat je po imenu Ramaćki Visovi. Iz zahvalnosti prema prirodi koja nam je podarila najbolje uslove za gajenje šljiva, naša rakija je dobila ime DAR VISOVA.

dramić

Rakiju u Podrumu Dramić proizvodimo od sopstvenog voća i na zanatski način, dvostrukom destilacijom. Kao sirovina za rakiju koristi se šljiva iz voćnjaka površine tri hektara, sa oko 1.200 sadnica sorte „čačanska rodna“ (sadnice kupljene u Institutu u Čačku).

aleksić prvi

Destilerija Aleksić Prvi d.o.o. nalazi se u jednom od najpoznatijih voćarskih regiona koji poseduje izuzetne prirodne pogodnosti za proizvodnju voća, u srcu Šumadije, na obroncima planine Kotlenik, u selu Guberevac. Destilerija poseduje sopstvene zasade voća na površini od 10 hektara, gde su se zadržale stare autohtone sorte – šljiva crvena ranka, požegača, dugačka ranica i ostale vrste voća.

čolić

Destilerija Čolić nalazi se u selu Kutlovo, na putu koji spaja Kragujevac i Gornji Milanovac. Ime rakije oslikava želju naslednika da postizanjem i očuvanjem kvaliteta budu „dostojni“ predaka. Spojem tradicije i moderne tehnologije nastojimo da očuvamo i unapredimo staru srpsku tradiciju. Savremen dizajn ambalaže ima za cilj da uspostavi prvi kontakt sa ljubiteljima dobre kapljice.

Agroprodukt

Na oko 95 km od Beograda u pravcu prema Kragujevcu na obroncima Rudnika koji se talasasto i blago spuštaju od Čumićkog brda do njegovog vrha Svetinje, u zelenilu šljivika prostire se selo Čumić, jedno od najvećih sela u Šumadiji, udaljeno samo 20 km severozapadno od Kragujevca. Tradicija porodice je proizvodnja šljive, suve šljive i rakije preko 200 godina i već pet generacija se bavi ovom proizvodnjom.

Vuletić

Destilerija je osnovana krajem 2018. godine. Trenutni proizvodni kapaciteti su oko 3000 litara godišnje, i imamo u planu da ih povećavamo. Za sada se destilerija snabdeva voćem sa svojih plantaža.

 

PorodicaVukojičić, odmah po završetku drugog svetskog rata  počinje da se bavi proizvodnjom rakije od šljive, sorte ranke i požegače, koje su uzgajali na svom imanju a danas proizvodimo
voćne destilate, voćne rakije od šljive, dunje, kruške, grožđa i kleke. Sa pitomih brežuljaka Levačkih padina ubiramo plodove i pretačemo u boce koje stižu i do Australije.