Naše vinarije
Najkvalitetnija vina možete probati i kupiti na jednom mestu.

aleksandrović

Porodica Aleksandrović, koja se više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarstvom, od početka je blisko sarađivala sa vinogradarima i vinarima podruma kraljeva Petra i Aleksandra Karađorđevića, a nalazila se i među osnivačima Venčačke vinogradarske zadruge. Danas je porodica Aleksandrović sa svojim vinima vodeća srpska privatna vinarija i za proizvodnju svojih vrhunskih vina koristi 75ha sopstvenih vinograda zasađenih visokokvalitetnim sortama grožđa. Vinogradi se nalaze na svega nekoliko kilometara od vinarije, na tri različite lokacije – Vinča, Ježevac i Bokanja, koje se odlikuju različitim mikroklimatskim uslovima i tipovima zemljišta. Korisćenjem najsavremenije tehnologije, praćenjem svetskih trendova, naučnih saznanja i tradicije generacija, Vinarija Aleksandrović je postala lider među proizvođačima vina celog balkanskog regiona i dobitnik velikog broja medalja za kvalitet na najvećim svetskim takmičenjima.

despotika

Vinarija Despotika se nalazi nadomak Smederevske Palanke, u severoistočnom delu Šumadije, nekada prekrivene gustim listopadnim šumama. Pripada Šumadijskom rejonu, Krnjevačkom vinogorju, a iz same vinarije pogled se proteže preko doline reke Jasenice, koja protiče ovim krajem, sve do Avale, Kosmaja, Bukulje, Venčaca, Oplenca i Rudnika.

art wine

Na porodičnom imanju u Grošnici, nadomak Kragujevca, u srcu Šumadije, zasnovana je naša vinska priča. Struktura zemljišta, ruža vetrova i povoljna klima su prirodna blagodet koja se svake jeseni pretače u najkvalitetnija vina Vinarije Art Wine.

ambelos

Vinograd i vinarija su deo manastira Koporin, Braničevske eparhije. Sam vinograd je posađen 2011. godine i prostire se na 4 hektara. Prisutne sorte su: Kaberne Sovinjon, Merlo, Prokupac, Tamjanika, Rajnski rizling i Italijanski rizling. Još jedan vinograd posađen je 2017. godine, i na površini od 2 hektara prisutne su sorte Kaberne Fran, Tamjanika i Pino noar.

Arsenijević

Vinarija Arsenijević se nalazi u selu Vinča pored Topole. Selo Vinča je od davnina poznato po uzgajanju vinove loze i proizvodnji vina. Još su stari Rimljani selu dali ime Vincea, baš po vinu i vinogradima koji su tu sađeni.

Katanić

Vinarija Katanić se nalazi na obroncima planine Rudnik u selu Kamenica na porodičnom imanju. Porizvodnja je započeta 2015. godine, a prednost se daje isključivo kvalitetu, trenutni kapacitet vinarije je 10 000 boca.

DELENA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

pavlović

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

madžić

Vinarija „Podrum MADžIĆ“ u Selevcu postoji od 2008. godine. Vlasnik vinarije je Zoran Madžić, diplomirani inžinjer poljoprivrede. Vinarija se nalazi na brežuljkastom delu sela Selevac, koji se zova Plandište, i koji zbog svog geografskog položaja ima dobro omogućen pristup iz pravaca Beograda, Smedereva i Smederevske Palanke. Vinarija „Podrum MADžIĆ“ proizvodi 7000 boca vina godišnje, i to dve vrste vina, crveno „Merlo“, i belo „Milosija“.

Rogan

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Radovanović

Na očuvanom dedinom vinogradu u Krnjevu, u srcu Šumadije, Miodrag Mija Radovanović osnovao je 1990. godine Podrum Radovanović, prvu privatnu vinariju u Srbiji. Svoje tridesetogodišnje iskustvo enologa i znanje stečeno na beogradskom Univerzitetu, Miodrag Radovanović je utkao kao svoj rukopis u sva svoj vina, čineći ih prepoznatljivim i autentičnim. Jedan od najboljih i najiskusnijih srpskih vinara znao je da udruži darežljivost prirode i ozbiljan i sistematičan rad, najpre u vinogradu, a zatim i u samom podrumu. Kockice ovog vinskog mozaika pažljivo i strpljivo su slagane, da bi danas Podrum Radovanović bio jedna od najuglednijih privatnih vinarija u Srbiji, pa i šire, koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih vina.

Stari Hrast

Pod zaštitom starog hrasta, u podrumu ove vinarije nastaju iz godine u godinu sve veće količine vrhunskog vina. Ta vina, za koja smo suštinski vezani i koja su toliko naša, polaze u ozbiljan pohod, pridobijaju sve više poklonika i staju u prvi ešalon simbola Šumadije! Naša vina su voljena, a naša srca povodom toga-puna!

Tarpoš

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Trilogija

Vinarija TRILOGIJA je “boutique” vinarija i nalazi se u srcu Šumadije, izmedju Arandjelovca i Topole. Pozicija vinograda je na platou, gde stalno duvaju vetrovi, a osunčanost je od izlaska do zalaska Sunca. Pogled na Oplenac, Rudnik, Venčac i Bukulju čini boravak u Vinariji nezaboravnim. Kapacitet proizvodnje smo dizajnirali do 10.000 litara vina po sezoni, jer, važan nam je kvalitet (a ne kvantitet) i zadovoljstvo naših potrošača.

VeliČković

Locirana u selu Banja, nadomak Aranđelovca. Tradicija kao baza i savremena tehnološka nadgradnja čine dobitni spoj. 2015. je bila prva berba belih sorti, a uskoro se očekuju i crvena vina. Za sada je zasađeno blizu 5 hektara vinograda i celokupna proizvodnja se bazira na grožđu iz naših vinograda.

Kraljevska Vinarija

Pokazujući urođenu porodičnu ljubav prema vinogradarstvu, kralj Aleksandar 1923. godine nastavio je obnovu vinograda svojih predaka na Oplencu. Kraljevsko Oplenačko vinogorje zasnovano je zbiranjem, tradicijom glasovitih najsortnijih vrsta iz raznih podneblja sveta. U našim vinima se nalazi poštovanje tradicije, iskustvo predaka, znanje stručnjaka, ljubav i briga radnika, ali iznad svega sortiment, položaj vinogrda, klima i zemljište. Zbog toga, jesmo drugačiji.

Zmajevac

Porodična vinarija locirana u selu Lipovac, između Topole i Aranđelovca, ima za cilj da srpska vina i vinarstvo stavi na mapu sveta kvalitetnim vinima, vrhunskim grožđem iz uredno negovanih vinograda i svojim angažmanom na lokalnoj vinskoj sceni. Naravno, pod okriljem drevnih zmajeva.

EDEN

Vinarija Eden se nalazi u mestu Ranilović na padinama Bukulje i Kosmaja. Objekat vinarije je lociran na najvišoj tački poseda i okružen je vinogradom. U pitanju je butik vinarija u prodičnom vlasništvu, maksimalnog kapaciteta 30.000 boca godišnje. Sama plantaža je zasnovana na južnoj ekspoziciji sa blagim prelazima od jugoistoka, koji gleda prema Kosmaju do jugozapada koji gleda prema Bukulji. Specifično za teroar je ruža vetrova u trouglu Avala-Kosmaj-Bukulja, koji duvaju danonoćno blagim intenzitetom, omogućavajući stalnu provetrenost i umnogome olakšavajući proizvodnju grožđa.

matijašević

Matijašević Vinogradi se nalaze u srcu vinorodne Šumadije i prostiru se na preko 15 hektara u Orašcu, Kopljarima i Banji. Jedan smo od najvećih vinograda u Šumadiji sa 55.000 čokota gde uzgajamo sorte vinove loze Smederevke, Sauvignon blanc-a, Pinot Blanc-a, Prokupca, Merlot-a i Malbeca. Na vrhunskom teroaru, uz neiscrpno angažovanje u vinogradu i veliku stručnost u podrumu, pomeramo granice i proizvodimo vina jedinstvenog izraza i najvišeg svetskog kvaliteta.